ФОНАЦИЯЛЫҚ ПАРАЛИНГВИСТИКАЛЫҚ ҚУРАЛЛАРДЫҢ ЛИНГВОПОЭТИКАЛЫҚ ӘҲМИЙЕТИ - Кдырбаева, У. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Ушбу мақолада фонацион паралингвистик воситалар, унинг турлари ҳақида фикр юритилиб, қорақалпоқ қаҳрамонлик достонларидан олинган мисоллар ёрдамида изоҳланган ва уларнинг лингвопоэтик аҳамияти очиб берилган.
Keywords: паралингвистика; фонация; кинетика; графика; лингвопоэтика; паралингвистик воситалар; экстралингвистика; нутқ тембри; товуш кучи; нутқ темпи; мелодика