ТЕРМИНЛЕРДИ ТИЛЛИК АСПЕКТТЕ ИЗЕРТЛЕЎ МӘСЕЛЕСИ - Карибаева, А.У. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақолада терминларни лингвистик жиҳатан ўрганиш, шаклланиши тизимлаштириш ва таҳлил қилиш, замонавий қозоқ тилида атама ясашнинг самарали таҳлил қилинади.
Keywords: термин; термин ясалиши; калама; ярим калама; ўзлаштириш; атама ясалиш усуллари; атама-сўз бирликлари