БАЗАР ЭКОНОМИКАСЫНА ӨТИЎ ДӘЎИРИНДЕ ҚАРАҚАЛПАҚСТАН САНААТЫНДА ЭКОНОМИКАЛЫҚ ӨЗГЕРИСЛЕР - Сарыбаев, А.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Ушбу мақолада Қорақалпоғистон Республикасида саноат кархоналарнинг бозор иқтисодиётига ўтиш давридаги оғир иқтисодий аҳволи кўрсатилган. Шунингдек, иқтисодий ислоҳотлар йўлида ХХ асрнинг 90-йилларида саноат секторида иқтисодий ўзгаришлар ўз аксини топган.
Keywords: бозор иқтисодиѐти; иқтисодий вазият; иқтисодий ислоҳот; давлат мулкини хусусийлаштириш; саноат соҳасида ислоҳотлар