АМУДАРЁ БЎЛИМИНИНГ ТАШКИЛ ЭТИЛИШИ ВА УНИНГ КУНДАЛИКЛИ МАЪМУРИЙ ҲУДУДИЙ БОШҚАРИЛИШ ТИЗИМИ - Абдуллаев, А. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мазкур мақолада ҳалқ ва миллатларнинг ҳудудий-географик жойлашуви, табиий шароити, иқлими, шарт-шароитлари ўша жойда яшовчи аҳолининг келиб чиқишига, кундаликли ҳаётига, менталитетига таъсир қилиши ва дунёнинг кўпгина минтақалари каби Марказий Осиё тарихида Орол денгизи ва унинг атрофида яшовчи халқларнинг ижтимоий-сиёсий ҳаёти, турмуш тарзи, дунё ҳамжамиятидаги ўрни ва роли ниҳоятда аҳамиятлилиги ёритилан.
Keywords: Амударё бўлими; суд; Хива; Россия; гандимиён; суд тизими; маъмурий; Марказий Осиё; Генерал-губернатор; комиссия; округ; Туркистон; вилоят суди; халқ суди; прокуратура; нотариус; низом; съезд