DYNAMICS OF CHANGES IN BLOOD PRESSURE DISEASES ON THE TERRITORY OF UZBEKISTAN DUE TO WEATHER CHANGES - Tillyakhodjaeva, Z.D.; Dergacheva, I.V.; Quranboyeva, Z.E.; Mirvaliyeva, N.R.; Jumamuratov, A.; Sultashova, O.G. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Hozirgi kunda aholini ob-havoga taʼsirchanligini va sezgirlik darajasini oʻrganish muhim masalalardan biri sanalib, ushbu masalada aholi qon bosimi kasalliklari yuzasidan Oʻzbekiston Respublikasi boʻylab soʻnggi 10 yil ichida, aholining qon bosimi kasalligining oʻzgarishi oʻrganilgan. Natijalarga koʻra, Oʻzbekiston hududi boʻyicha aholini qon bosimi kasaliklari viloyatlar orasida turlicha boʻlib, ularning koʻrsatkichlari oʻsayotgani qayd etilmoqda.