YER OSTI SUVLARINI MONITORING QILISHDA AEROKOSMIK TASVIRLARGA RAQAMLI ISHLOV BERISH - Seitnazarov, K.K.; Dosimbetov, A.M.; Turdishov, D.X. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Maqolada yerni masofadan zondlash asosida yer osti suvlarining raqamli modelini tuzish maqsadida, asosan aerokosmik tasvirlarini qayta ishlash Qoraqalpog‘iston Respublikasi Mo‘ynoq tumani misolida keltirilgan. Sun’iy yo‘ldoshlardan olingan yerni masofadan zondlash mа’lumotlarini qayta ishlash va tahlil qilish yer osti suvlari bo‘yichа ko‘pchilik mа’lumotlarni olishga imkon beradi.