OVOZNI TANIB OLISH TIZIMLARI - Nurimov, P.B. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Ushbu maqolada ovozni tanib olish texnologiyasi inson – kompyuter aloqasini yaxshilash, boshqaruv tizimlarining xavfsizligi va samaradorligini oshirish uchun ulkan salohiyatga ega istiqbolli rivojlanish yoʻnalishi sifatida koʻrib chiqiladi. Kelajakda texnologiyaning muvaffaqiyati va keng qoʻllanilishini ta’minlash uchun foydalanuvchi ma’lumotlarining ishonchliligi va himoyasiga alohida e’tibor qaratgan holda tadqiqot va ishlanmalarni davom ettirish taklif etiladi.