БОШЛАНҒИЧ СИНФ ОНА ТИЛИ ДАРСЛАРИДА ЛИНГВИСТИК КОМПЕТЕНЦИЯНИ ШАКЛЛАНТИРИШНИНГ НАЗАРИЙ АСОСЛАРИ - Тажбенова, С.С. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Ушбу мақолада бошланғич синф она тили дарсларида ўқувчиларнинг саводхонлиги, нутқ маданияти, лингвистик компетенцияни шакллантириш ва лингвистик компетенциянинг моҳиятини очиб беришга қаратилган илмий изланишларнинг назарий асослари ёритилиб берилган.
Keywords: лингвистик компетенция; тасниф; изоҳ; коммуникатив; қобилият; кўникма; малака; тавсиф