ФИЗИКА ДАРСЛАРИДА ТАДҚИҚОТЧИЛИК ҚОБИЛИЯТИНИ РИВОЖЛАНТИРУВЧИ ИЖОДИЙ ФИКРЛАШ КОМПОНЕНТИНИНГ ЎРНИ - Рахмонов, И.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Ушбу мақолада ўқувчиларнинг тадқиқотчилик қобилиятларни ривожлантириш масалалари кўриб чиқилган бўлиб, унда тадқиқотчилик қобилиятини ривожлантирувчи компонент сифатида ижодий фикрлаш компоненти танлаб олинди. Шу компонентга мос масалалар таҳлили келтирилган.
Keywords: тадқиқотчилик қобилияти; ижодий фикрлаш; иқтидор; ижодий қобилият; қизиқиш