ПОВЫШЕНИЕ КАЧЕСТВА ПОДГОТОВКИ СТУДЕНТОВ СТРОИТЕЛЬНОГО ПРОФИЛЯ ПО СПЕЦИАЛЬНЫМ УЧЕБНЫМ ДИСЦИПЛИНАМ - Ешниязов, Р.Н. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Мақолада Қорақалпоқ давлат университети қурилиш факултети юқори курс талабалари ўртасида 2020-2022 йилларда олиб борилган тадқиқотлари натижалари келтирилган. Ушбу тадқиқотлар ўқишнинг дастлабки уч йилида ўқиган мутахассислик бўйича асосий билимларга мувофиқ ўтказилди. Тадқиқот натижалари шуни кўрсатадики, ҳозирги кунда бакалавриат талабалари дастлабки курсларда билимларни етарли даражада сақлай олмайдилар ва айниқса, ушбу билимларни лойиҳалаш фаолиятда қўллай олмайдилар. Ўтказилган тадқиқотлар асосида қурилиш йўналиши талабаларининг тайёргарлик даражасини сезиларли даражада ошириш учун келажакдаги ишларнинг йўналишлари таклиф этилди.
Keywords: олий маълумот; талабалар билимини баҳолаш; инерт билим