ҚАРАҚАЛПАҚ ХАЛЫҚ ТОЙ ЖЫРЛАРЫНДА ИМПРОВИЗАЦИЯ ҚУБЫЛЫСЫ - Матимов, К.Г. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Мақолада қорақалпоқларнинг қадимий ва ҳозирги жараёнидаги тўй қўшиқларининг импровизация дастури билан ижро этилганлиги сўз этилади. Қорақалпоқ фольклорида дастур қўшиқларининг бир тури «Бет ашар» (Келин салом) дастури аждодларимиздан мерос бўлиб келаётган этнофольклор оғзаки ижод намунаси. «Бет ашар» дастурининг импровизация усули билан ижод қилингани мисоллар билан баён этилади.
Keywords: адабиёт; фольклор; саънат; импровизация; импровизатор; жиров; шоир; халқ қўшиғи