ҚАРАҚАЛПАҚ ХАЛЫҚ «АШЫҚЛЫҚ» ДӘСТАНЛАРЫНЫӉ АТҚАРЫЛЫЎЫ ҲӘМ САҚЛАНЫП ҚАЛЫЎЫНДА ХАЛЫҚ БАҚСЫЛАРЫНЫӉ ТУТҚАН ОРНЫ - Есебаев, М.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Мақолада қорақалпоқ халқ достонларининг ижрочилари бўлган бахшиларнинг халқ оғзаки ижодкорлиги намуналарини сақлаб қолишдаги хизматлари атаб ўтилган. Шунингдек, бахшиларнинг бу борада амалга оширган ишлари алоҳида таҳлил қилинган.
Keywords: эпос; генезис; сюжет; мотив; фольклор; вариант; версия; образ; бақши