ЖИЙЕНБАЙ ИЗБАСҚАНОВ ЛИРИКАСЫНДА ГҮЗГИ ПЕЙЗАЖДЫӉ СҮЎРЕТЛЕНИЎ ӨЗГЕШЕЛИКЛЕРИ - Досымбетова, А. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Мақолада Ж.Избасқанов пейзаж лирикасининг ўзига хос хусусиятлари ўрганилган. Унинг табиат тасвирини ифодалаш маҳорати таҳлилга тортилган. Куздаги табиат тасвири орқали лирик қаҳрамоннинг руҳий кечинмаларини тасвирлаш маҳорат билан тадқиқ қилинган. Кузги пейзажни ифодалашдаги анъанавийлик ва янгича изланишлар ёритилган. Шоирнинг кузги табиатга боғлиқ яратилган бир қанча шеърлари таҳлилга тортилган.
Keywords: пейзаж тасвири; пейзаж лирикаси; куз пейзажи; пейзаж образлари; табиат ҳодисалари