ХАЛЫҚ ШАЙЫРЛАРЫ ДӨРЕТИЎШИЛИГИНДЕ САТИРА - Давлетов, Б.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Мақолада халқ шоирлари ижодидаги сатира таҳлил қилинган. Бекжон, Сидиқ, Абдиқодир, Жанабой каби халқ шоирлари ижодидаги сатирик асарларнинг ғоявий мазмуни, бадиийлиги атлофича ўрганилган. Асарлардаги айрим инсонларнинг ҳулқ-атворидаги нуқсонлар, ёлғон гапириш, уғрилик, касбини суистеъмол қилиш каби салбий иллатларининг танқид қилиниши мисоллар ёрдамида очиб берилган.
Keywords: сатира; юмор; халқ шоирлари; анъана; жамият; ҳулқ-атвор; устоз; заргар; вариант