ӘДЕБИЙ ШЫҒАРМАЛАРДА КЕЛБЕТЛИКЛЕРДИҢ СТИЛЬЛИК ХЫЗМЕТИ (инглис ҳәм қарақалпақ тили материаллары тийкарында) - Мухаммадияров, А. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Мақолада лингвомаданий жиҳатдан келиб чиққан ҳолда инглиз ва қорақалпоқ адабий асарларида образларни тасвирлашда сифатларнинг вазифаси ва роли алоҳида кўриб чиқилган.
Keywords: бадиий образ; лингвомаданий аспект; сифат; сифатнинг роли; тасвирлаш; лексик маъно; аффикслар; аффикслар фаоллиги; соф сифат; аниқловчи; инглиз ва қорақалпоқ тилларидаги сифатлар