ABOUT ONOMASTIC NAMES IN THE TERRITORY OF SHUMANAY DISTRICT - Kuttimuratova, I. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Ushbu maqola Qoraqalpog‘istonning Sho‘manay tumanidagi onomastik nomlariga bag‘ishlangan. Maqolada Sho‘manay tumanining bepoyon hududida juda ko‘p turli tarixiy joy va nomlar mavjudligi ma’lum qilingan. Toponimlar bilan birinchi bo‘lib jurnalistlar, tarixchilar, yozuvchilar, etnograflar, geograflar shug‘ullangan. Qoraqalpog‘istonning Sho‘manay tumanida uchraydigan ba’zi onomastik nomlar tadqiqi ayrimlarini hisobga olmaganda, deyarli o‘rganilmagan. Biroq ayrim tarixiy ma’lumotlar va og‘zaki manbalarga asoslanib, Sho‘manay hududi ko‘plab onomastik nomlarga boy ekanligi qayd etilgan.