ИНГЛИС ҲӘМ ҚАРАҚАЛПАҚ ТИЛЛЕРИНДЕГИ ИНСАН ИНТЕЛЛЕКТУАЛ ҲӘРЕКЕТИН ВЕРБАЛЛАСТЫРЫЎШЫ ФРАЗЕОЛОГИЯЛЫҚ БИРЛИКЛЕРДИҢ СТРУКТУР-СЕМАНТИКАЛЫҚ ӨЗГЕШЕЛИКЛЕРИ - Бердамбетова, А.П. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Ушбу мақолада фразеологик система қўшимча антропоцентризм шароитида янгидан ҳосил бўладиган, яъни фразеологик бирикмаларнинг келиб чиқиши ва ҳаракатига таяниб барча миллий кўринишларда вербаллашиш ҳусусиятлари ҳақида сўз боради.
Keywords: фразеологик бирлик; афоризм; концепт; изоморф ходиса; сўз бирикмалари