ЯЗЫК И КУЛЬТУРА – КAК СИСТЕМА КОММУНИКАЦИИ - Абдуллаева, Р.A. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Ушбу мақола тилни ижтимойи ҳодиса сифатида кўриб чиқади. Тилни ижтимоий ўзаро таъсирдан ташқарида яъни, бошқа одамлар билан мулоқот қилмасдан ўзлаштирилиши мумкин эмас. Ижтимоийлашув жараёни асосан имо-ишораларга тақлид қилишга асосланган бўлса-да бош силкитиш, табассум ва қовоғини буриш – тил маданиятни узатишнинг асосий воситаси бўлиб хизмат қилади.
Keywords: алоқа; мулоқот; маданият; товушлар; рамзлар; жамият; социализация