ПРОБЛЕМЫ ЗАПЫЛЕННОСТИ АТМОСФЕРЫ ЕСТЕСТВЕННЫМИ ИСТОЧНИКАМИ - Тлеумуратова, Б.С.; Уразымбетова, Э.П. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Умумлаштирувчи характердаги мақолада атмосфера чангланишининг соғлиққа таъсири, иқлим ва мониторинг муаммолари каби асосий масалалари келтирилган. Бундан ташқари, атмосфера чангланишини ўрганишнинг баъзи услубий муаммолари кўриб чиқилади. Энг катта атмосфера чангланиши чанг бўрони пайтида ва ундан кейин 1-2 кун ичида кузатилганлиги сабабли, мақолада чанг бўронларининг метеорологик шароитларига муҳим ўрин ажратилган. Мақоланинг якуний қисми атмосферадаги чанг миқдорини камайтиришнинг амалда ягона чораси бўлган фитомелиорацияга бағишланган.