САНОАТ ЧИҚИНДИЛАРИНИНГ ЭНТОМОФАУНАГА ТЕХНОГЕН ТАЪСИРИНИ ЭКОЛОГИК БАҲОЛАШНИНГ УМУМИЙ ТАҲЛИЛИ - Реймов, Қ.Д.; Ешмуратов, А.Я.; Тилепов, Ж.; Турдыбаева, А.Г. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Мақолада биосферада ёқимсиз техноген омилларнинг энтомофаунага таъсирларини экологик жиҳатдан баҳолашнинг умумий таҳлили келтирилган. Бундай техноген юкламаларни камайтириш ёки бартараф қилиш тадбирларини ўтказиш, экосистемага критик қайтарилмас вазиятлар юзага келгунга қадар салбий таъсирни чеклаш бўйича экологик мониторинг натижалари келтирилган.
Keywords: антропоген; техноген; ҳашорот; carabidae; саноат чиқиндилари; экологик баҳолаш