ТОҒАЙ ҲӘМ ЕГИСЛИК ЭКОСИСТЕМА ТЕРРИТОРИЯСЫНДА ТАРҚАЛҒАН МАЙДА КЕМИРИЎШИЛЕРИНИҢ ИЗЕРТЛЕНИЎ ДӘРЕЖЕСИ - Палўанова, Г.Ж. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Мақолада Қуйи Амударьё дельтаси биосфера резерватида ва унинг ўрмон агроландшафт зонаси сутэмизувчилар фаунасининг биологик хилма-хиллигига антропоген омилларнинг таъсири ўрганилган. Унда кемирувчиларнинг тарқалиши, жойлашиш комплекслари сон динамикасидаги ўзгаришларининг ҳозирги экологик жараёнлари кўриб чиқилган. Шунингдек, уларнинг ўта ҳавфли касалликларни, жумладан чума (улат)ни тарқатишдаги хусусиятларини баҳолашга қаратилган фундаментал тадқиқотлар олиб боришга йўналтирилган.
Keywords: Бадай тўқой; Бекбай; Шуқой; Самонбой; Қрантоғ; Қазан кеткан-Порлутов тўқой экосистемаси; Ядро зонаси; Буфер зонаси