ИССЛЕДОВАНИЕ ИНТЕГРАЛЬНОЙ ТОКОВОЙ ЧУВСТВИТЕЛЬНОСТИ СТРУКТУРЫ Al–Al2O3–p-CdTe–Mo - Утениязов, А.К.; Есенбаева, Э.С.; Аннаева, Ш.Х.; Нсанбаев, М.Т. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Мақолада токнинг тўғридан-тўғри йўналиши бўйича юқори силжиш кучланишларини қўллашда Al-Al2O3–p-CdTe-Mo структурасининг интеграл ток сезгирлигини ўрганиш натижалари келтирилган. Ўрганилаётган Al-Al2O3-p-CdTe-Mo структураси тўғридан-тўғри ток йўналиши бўйича ички кучайтирувчи инжекцион фотоқабулқилгич сифатида ишлайди, унинг ишлаш тезлиги τ≈10-7-10-6с. V=7 B да ёритилганлиги E≈7.85∙10-7 лк оқ ёруғлик нури билан ёритилганда интеграл токнинг сезгирлиги Sint~1.4∙106 А/Вт бўлган энг юқори қийматига эришиши аниқланди.
Keywords: интеграл токнинг сезгирлиги; фотосезгирлик; инжекция; инжекцион фото қабул қилгич; фототок; ёритилганлик; силжиш кучланиши