СРЕДСТВА И МЕТОДЫ ОБЩЕЙ И СПЕЦИАЛЬНОЙ ФИЗИЧЕСКОЙ ПОДГОТОВКИ В БАСКЕТБОЛЕ - Авезбаев, А.Х. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Мақолада жисмоний тайёргарликни ривожлантиришнинг асосий воситалари кўриб чиқилган. Умумий ва махсус жисмоний машқлар скамейкада, арқон билан, оғирликлар билан машқлар, баландликдан сакраш, югуриш машқлари жисмоний сифатларни ривожлантиришга қаратилган машқлар ва махсус чидамлиликни ривожлантириш машқлари сифатида самара бериши тасдиқланган.
Keywords: жисмоний тарбия усуллари; комплекс машқлар; тезлик сифатлари; спорт ўйинлари; интервал усули