ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ОБЛАЧНЫХ ТЕХНОЛОГИЙ В УПРАВЛЕНИИ СРЕДНЕЙ ОБЩЕОБРАЗОВАТЕЛЬНОЙ ШКОЛЫ - Закирова, М.Р. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Сўнгги йилларда ахборот технологиялари соҳасида “булутлар”дан фойдаланиш тенденсияси кузатилмоқда. Бугунги кунда булутли технологиялар кўплаб соҳаларга, хусусан, таълимга кирди. Булутли ҳисоблаш фойдаланувчиларга ноёб ресурсларни алмашиш ва қулай бошқариш ва техник хизмат кўрсатиш орқали маълумотларни яхшироқ ва хавфсизроқ бошқариш, ҳисоблаш, сақлаш ва бошқа хизматларни тақдим этади. Шунингдек, мактабнинг инноватсион ахборот ва бошқарув муҳитини шакллантиришда булутли технологиялардан фойдаланиш таълим ташкилотини бошқаришда янги нуқтайи назарни яратди. Тадқиқот таълимни рақамлаштириш талабларидан келиб чиққан ҳолда ўрта мактабни бошқаришда булут технологияларидан фойдаланишнинг долзарб муаммосига бағишланган.
Keywords: инновацион ахборот ва бошқарув муҳити; булутли технологиялар; мактаб бошқаруви; рақамлаштириш; рақамли технологиялар