ERKIN KURASHCHI XOTIN-QIZLARNING MUSOBAQA OLDI TEXNIK TAYYORGARLIKNI RIVOJLANTIRUVCHI MASHQLAR MAJMUASINI RIVOJLANTIRISH - Primbetov, A.A. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Ushbu maqolada erkin kurashchi xotin-qizlarning musobaqa oldidan texnik tayyorgarligini oshirishga qaratilgan kompleks mashqlar majmuasini puxta ishlab chiqish yoritilgan. Tadqiqot ushbu dinamik sport turining o'ziga xos jismoniy va texnik talablarini o'rganadi, sportchi ayollar duch keladigan o'ziga xos ehtiyoj va muammolarni hal qiladi. Keng qamrovli izlanishlar va mutaxassislarning fikrlariga tayangan holda, mashqlar sportchilarning kuch-qudrati, chaqqonligi, chidamliligi va taktik jasoratini optimallashtirish uchun puxta ishlab chiqilgan bo‘lib, ular erkin kurashning o‘ta talabchan olamida muvaffaqiyatga tayyor bo‘lishlarini ta’minlaydi. Maqolada mashqlar rejimini asoslovchi ilmiy tamoyillar va o'qitish metodologiyasi yoritib berilgan bo'lib, ayollar erkin kurashida yuqori natijalarga erishishga intilayotgan murabbiylar, murabbiylar va sportchilar uchun qimmatli manba bo'lib xizmat qiladi.