КУРАШДА СПОРТ ТРАВМАТИЗМИ ТАҲЛИЛИ ВА УНИ КАМАЙТИРИШГА ОИД ТАДБИРЛАР ИШЛАБ ЧИҚИШ - Еримбетов, Б.Қ. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Ушбу мақолада мамлакатимизда жисмоний тарбия ва кураш спорт турини ривожлантиришда малакали мутахассислар тайёрлаш зарурияти ҳамда спортчининг тайёргарлик даври, спортчининг ёши, малакаси, морфологик, антропометрик, анатомик-функционал хусусиятлари таҳлил қилинган.
Keywords: талаба; кураш; техника; психологик жисмоний уйғунлик; мувозанат; интеграция; юклама; машғулотлар; узвийлик; тизим; таълим; илм-фан; технология