ОБРАЗ ФЕИ В ЛЕГЕНДАХ И ИХ ИСТОРИЧЕСКИЕ ОСНОВЫ - Калбаева, Г.С. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Ушбу мақолада эпик қиссалардаги пари образининг бадиий роли кўриб чиқилади. Пари образининг ижтимоий, маиший ва тарихий асослари ва мифологик эволютсия натижасида бадиий такомиллаштириш йўллари очиб берилган.
Keywords: образ; мифологик эътиқод; табиатга сиғиниш; аёлларга сиғиниш; мифологик характер; тарихий маълумотлар; поетик образ