ҚОРАҚАЛПОҚ БОЛАЛАР ФОЛЬКЛОРИНИНГ ШАКЛЛАНИШИДА ХАЛҚ ОҒЗАКИ ИЖОДКОРЛИГИНИНГ ТУТГАН ЎРНИ ВА АҲАМИЯТИ - Бийсенбаев, Қ.Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Мақолада қоракалпоқ болалар фольклорининг шаклланишида болаларга тегишли мерослар асос бўлган, деган фикр илгари сурилган. Болалар қўшиқлари типологик жиҳатдан солиштирилиб, генезис масалалари таҳлил қилинган.
Keywords: болалар фольклори; ҳалқ ўйинлари; ҳалқ қўшиқлари; эпик асарлар; эртак