ТАРИХИЙ ҲИКОЯЛАРДА ТАРИХИЙ ОБРАЗЛАР ТАЛҚИНИ - Амирқулова, З.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Мақолада атоқли ҳикоянавис Ҳайриддин Султоновнинг “Паноҳ” ҳикоясида Бобур образининг ифодаланиш хусусиятлари тарихий воқеалар асосида баён қилинган.
Keywords: тарих; ҳикоя; адабиёт; образ; мустақиллик; ижодкор; муаллиф; Заҳириддин Муҳаммад Бобур; Аҳмад Танбал; Жаҳонгир мирзо