СОМАТИКАЛЫҚ ФРАЗЕОЛОГИЗМЛЕР– ЛИНГВОКУЛЬТУРОЛОГИЯЛЫҚ БИРЛИКЛЕРДЕН БИРИ - Шынназарова, С. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Мақолада қорақалпоқ тилидаги соматик фразеологизмлар таҳлил қилинган. Эталонлар, лингвокультуремалар, метафоралар ва фразеологизмларнинг лингвокультурологик бирлик эканлиги илмий далилланган. Фразеологизмларнинг тиллик хизматлари ҳақида илмий хулосалари берилган.