С.МӘЖИЙТОВ ШЫҒАРМАЛАРЫНДА ФРАЗЕОЛОГИЗМЛЕРДИҢ ҚОЛЛАНЫЛЫЎ ӨЗГЕШЕЛИКЛЕРИ - Диланов, Б.Г. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Мазкур мақолада ХХ аср бошларида яшаб ижод этган қорақалпоқ халқининг таниқли маърифатпарвари, шоир ва драматург С.Мажийтов асарлари ва дарсликларидаги қўлланилган фразеологизмлар ҳақида сўз юритилади. Шоир асарларида иборалар маъносини кучайтириш учун таркибига ҳар хил сўзлар қўшилганлигини, турғун бирикмаларнинг турли хил вариантлари пайдо бўлганлигини кўрамиз.