ТЕРМИЗ ШАҲРИ ТУРИСТИК САЛОҲИЯТИ - Эсанов, Н.А.; Холмуратова, М.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Ушбу мақолада Термиз шаҳрида туризмни ривожлантиришга асос бўлувчи баъзи бир меморий-археологик ёдгорликлар, маданий мерос объектларининг географияси, шаҳар туризм инфратузилмасининг бугунги кундаги ҳолати ҳақида сўз юритилган.
Keywords: Сурхондарё; туризм; маданий мерос; Ҳаким-ат-Термизий; Термиз Саидлари; Кокилдор ота; буддавийлик; Зўрмола; Қоратепа; Фаёзтепа; ҳайвонот боғи