ЗАРАРЛИ КЕМИРУВЧИЛАР БИЛАН КУРАШИШНИНГ ЭКОЛОГИК АСОСЛАРИ - Утенова, Г.У.; Узакбергенов, А.Ж. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Мақолада Ⱪорақалпоғистоннинг агроландшафт зонасида энг кенг тарқалган зарарли кемирувчилар билан курашишнинг экологик асослари келтирилган. Бу тадқиқотда 1950-1966 йиллари қўлланилиб бир қанча натижага эришилган чоралар келтирилган. Тўпланган тажириба натижаларига асосланиб зарарли кемирувчилар билан курашишнинг замонавий самарали ва бошқа фауналарга зарар бермайдиган усулини ишлаб чиқиш ва қўллаш, бу соҳанинг олдида турган илмий аҳамиятга эга муаммо ҳисобланади.