ЖАНУБИЙ ОРОЛҚУМ ЭНТОМОФАУНАСИГА АЙРИМ АНТРОПОГЕН ОМИЛЛАРНИНГ ТАЪСИРИ - Реймов, Қ.Д.; Гулимбетов, Б.Д.; Тажибаева, Ж.; Сейтмуратов, А.К.; Сейилханова, А.Н.; Медетов, М.Ж. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Мақолада, Орол денгизи қуриши ва кучли шўрланишининг гидробионт ҳашоротлар популяциясига салбий таъсир кўрсатган, Орол денгизининг қуриган тубида янги барпо этилган яшилқопламлар бу ҳудуд ҳайвонот олами биохилма-хиллиги популяцияларига ижобий таьсир кўрсатиб Жанубий Оролқум энтомофаунаси 18 туркум, 49 та оила, 153 та авлодга мансуб 271 та турларнинг ҳозирги ҳолати келтирилган.
Keywords: Орол денгизи; энтомофауна; туркум; Қизил китоб; Янги барпо этилган яшил қоплам