ZINGIBER OFFICINALE. L GA BOTAIK TAVSIF - Kadirova, D.N. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Ushbu maqolada Zingiber officinale L.ning o‘rganilish tarixi, turga oid butun dunyo bo‘yicha amalga oshirilgan ilmiy tadqiqotlar, ZINGIBER OFFICINALE. L ga botaik tavsif, Zingiber officinale L. ning dorivorlik xususiyatlari haqida so‘z boradi. Zanjabil (Zingiber officinale L) ziravor va shifobaxsh o‘simlik bo‘lib, zanjabildoshlar oilasiga kiradi. Hindiston va Xitoy mamlakatlarida qadimdan xalq tabobatida zanjabildan foydalanib kelinadi.