ҚОРАҚАЛПОҒИСТОНДА УЙ МУШУКЛАРИНИНГ ЦЕСТОДА СИНФИГА МАНСУБ ГЕЛЬМИНТЛАР БИЛАН ЗАРАРЛАНИШИ - Бердибаев, А.С. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Уй ва дайди мушукларда 7 тур цестода синфига мансуб гельминтлар қайд этилди. Улар 1 тип, 1 синф, 2 туркум, 4 оила, 7 авлодга мансуб эканлиги маълум бўлди. Тадқиқотлар натижасида, текширилган 37 нусха уй ва дайди мушукларда 7 турдаги цестода синфига мансуб гельминтлар билан зарарланганлиги аниқланди.
Keywords: гельминт; инвазия экстенсивлиги; инвазия интенсивлиги; оралиқ хўжайин; гигиеник