ОБЗОР МЕТОДОВ ПОЛУЧЕНИЯ КОСМИЧЕСКИХ ИЗОБРАЖЕНИЙ С ВЫСОКИМ РАЗРЕШЕНИЕМ - Сеитназаров, К.К.; Турдышов, Д.Х.; Туремуратова, Б.К.; Мухиятдинов, Н.С. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Ушбу мақолада юқори сифатли сунъий йўлдош тасвирларини олиш усуллари ҳақида умумий, шунингдек, геосинхрон экваториал ва паст ер орбиталари ҳақида қисқача маълумот берилган. Учувчисиз транспорт воситалари ва сунъий йўлдош тасвирлари ёрдамида олинган аэрофотосуратларни таққослаш берилган. Шунингдек, у сунъий йўлдош тасвирларини тақдим этиш билан шуғулланадиган компанияларнинг келажакдаги режалари ҳақида маълумот беради.