СЕЛЕКЦИЯ УЧУН БОШЛАНГИЧ МАТЕРИАЛ ЯРАТИШДА G.HIRSUTUM L. ТУРИНИНГ ГЕНЕТИК САЛОҲИЯТИДАН ФОЙДАЛАНИШ - Сафиуллина, А.К.; Эрназарова, Д.Қ.; Кушанов, Ф.Н. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Маълумки, ғўзанинг G.hirsutum L. турига мансуб “yucatanense”, “latifolium”, “morrilli”, “richmondii” ва “religiosum” каби шаклларининг систематикадаги ўрни ҳали ҳам аниқ эмаслиги бир қатор систематик олимлар томонидан турлича бахс мунозаралар олиб келган. Ушбу мақола эса айнан G.hirsutum L. кенжа тур ва туричи хилма-хилликлари иштирокида олинган F0 дурагайларда чатишувчанлик ва уруғ тугилиш кўрсаткичлари келтирилган.
Keywords: ғўза; G.hirsutum L; систематика; F0 авлод дурагайлар; дурагайлаш; уруғ тугилиши