ЗАВИСИМОСТЬ СОПРОТИВЛЕНИЕ РАСТЕКАНИЯ ОТ ДИАМЕТР МИКРОПЛАЗМЫ, ДИФФЕРЕНЦИАЛЬНАЯ СОПРОТИВЛЕНОЕ РАСТЕКАНИЯ МИКРОПЛАЗМ И ЕГО РАСПРЕДЕЛЕНИЯ РЯДУ ТЕЙЛОРА И РЕШЕНИЯ СИСТЕМ ФУНКЦИИ МЕТОДОМ КОШИ - Абдреймов, А.А.; Мадияров, Д.Н.; Хожамуратова, А.Р. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Ҳаракатланувчи заряд ташувчиларнинг электр майдонининг уч ўлчовли тақсимланишини ҳисобга олган ҳолда, биз тарқалиш қаршилигини аниқ шакллантирдик. Назарий ва экспериментал қийматларни таққослаш таклиф қилинган моделнинг микроплазманинг аниқ параметрларига яхши мос келишини кўрсатди. тадқиқотлар микроплазма характеристикаси усули асосида амалга оширилди. Ушбу мақолада таклиф қилинган тарқалиш қаршилиги диапазонини ҳисоблаш микроплазма диаметри учун тенгламаларни аниқлаштиришга имкон беради.
Keywords: арсенид галлия (GaAs); микроплазма; микроплазманинг дифференциал қаршилиги; тарқалиш қаршилиги; микроплазма диаметри; эркин заряд тасушчилар концентрацияси