ВЛИЯНИЕ КУЛЬТУРНЫХ РАЗЛИЧИЙ НА РЕЧЕВОЕ ПОВЕДЕНИЕ УЗБЕКСКИХ СТУДЕНТОВ В КОНТЕКСТЕ ОБУЧЕНИЯ ИНОСТРАННОМУ ЯЗЫКУ - Зияева, С.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Ушбу мақола чет тилини ўқитиш шароитида ўзбек талабаларининг нутқий хулқ-атворига маданий тафовутларнинг таъсирини ўрганишга бағишланган. Ушбу тадқиқотда кўриб чиқиладиган масала чет тилларини ўргатиш дунёда тобора оммалашиб бораётганига ва талабга даражасида эканлигига қарамай, маданий тафовутлар туфайли ўқитувчилар ва талабалар ўзаро тушунишда кўп ҳолларда қийинчиликларга дуч келади.
Keywords: нутқ хатти-ҳаракати; мулоқотнинг доминант хусусиятлари; менталитет; коммуникатив зиддият; миллий ва маданий ўзига хослик; хушмуомалалик ифодаси; ўқитиш самарадорлиги