БИТИРУВЧИЛАРНИНГ ШАХСИЙ ВА КАСБИЙ РИВОЖЛАНИШИДА МОСЛАШУВЧАН ИЖТИМОИЙ-ПЕДАГОГИК ТАЪЛИМНИНГ ЎРНИ - Джураев, А.С. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Психологик мослашув шахснинг фаолияти билан белгиланади ва турар жой ва ассимиляция бирлиги сифатида ишлайди. Мослашув кўрсаткичлари сифатида ташвишнинг йўқлиги ёки пастлиги ва ўзини ўзи қадрлашнинг юқори даражаси ҳисобга олинади. Мослашувчан таълим тизимининг асосий характеристикалари бундай тизимларни лойиҳалаш ва амалга ошириш жараёнини таъминлайдиган технология мавжудлигига асосланади.
Keywords: мослашувчан таълим; таълим тизими; ассимиляция; шахсий ривожланиш; касбий ривожланиш