ҲӘЎЖАРДЫҢ ЖАНРЛЫҚ ҲӘМ КОМПОЗИЦИЯЛЫҚ ӨЗГЕШЕЛИГИ - Баўатдинова, С.Ж. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
«Ҳавжар» қорақалпоқ халқининг анъаналарини йоритувчи бой халқ қўшикларидан биридир. Анъанавий халқ табобатидан иборат бўлиб, у анъанавий маданиятнинг бир қисмидир. Анъанавий шеърият намуналари ҳар қандай анъанани ижро этиш ва сақлашда ҳам хизмат қилади.
Keywords: халқ қўшиқлари; мотив; импровизация; ҳавжар; этнофольклор; элегия; маданият; халқ тарихи; миллат