ШЕКСПИР СОНЕТЛЕРИН ҚАРАҚАЛПАҚ ТИЛИНЕ АЎДАРЫЎДЫҢ АЙРЫМ ЛЕКСИКАЛЫҚ ҲӘМ СТИЛИСТИКАЛЫҚ МӘСЕЛЕЛЕРИ ҲАҚҚЫНДА - Турсынмуратова, З.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Мақола Шекспир сонетларининг қорақалпоқ тилига таржимасининг лексик ва стилистик хусусиятларини кўриб чиқишга бағишланган. М.Қорабоев томонидан қилинган 130-соннет таржимаси, айрим хатоларга қарамай, русча асл нусхадаги пародик-ироник ва эмотсионал кайфиятни етарлича тўлиқлик билан очиб береди.
Keywords: шеърий таржима; сонет; пародия; ирония; лиризм; таржиманинг адекватлиги