ИСПОЛЬЗОВАНИЕ СПОРТИВНЫХ АНГЛИЦИЗМОВ В СОВРЕМЕННОМ КАРАКАЛПАКСКОМ ЯЗЫКЕ - Даулетмуратова, Х.Е.; Ерназарова, Т.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Бу мақолада қорақалпоқ тилида спорт соҳасида инглисизмлар шаклидаги лексик бирликларнинг бойитиш масалалари муҳокама қилиниб, инглиз тилининг қорақалпоқ спорт терминологиясига та’сири о‘рганилади. Инглиз тилидан келиб чиққан қорақалпоқ спорт атамаларининг таҳлили амалга оширилди, инглиз тилидан олинган қорақалпоқ тилининг спорт терминологиясида тутган о‘рни ко‘риб чиқилди.
Keywords: спорт инглизизми; спорт луғати ва атамалари; ўйин турлари; ўйинчи турлари; ўйин ҳаракатлари турлари; спорт анжомлари турлари