OROLBO‘YI MINTAQASI AHOLISINING PSIXOLOGIK O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Shamshetova, A.K. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Ushbu ilmiy maqolada Orolbo‘yi mintaqasidagi mavjud ekologik muammolar o‘rganilgan. Orolbo‘yi mintaqasidagi ekologik muammolar natijasida yuz bergan ijtimoiy, iqtisodiy, tibbiy va gumanitar muammolar borgan sari murakkablashib borиши ҳамда шахс психологик хусусиятларига таъсири масалалари ёритилди. Ekologik muammolarga psixologik jihatdan yondashib o‘rganishi kerakligi va aholiga psixologik xizmat turlarini tashkil etish masalalari, ilmiy izlanishlardagi olimlarning fikrlari va xulosalari bayon etilgan.