ҚАРАҚАЛПАҚ ШАҢАРАҚЛАРЫН БЕККЕМЛЕЎДИҢ СОЦИАЛ ПСИХОЛОГИЯЛЫҚ ФАКТОРЛАРЫ - Темирбеков, Б.О. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Бу мақолада қорақалпоқ оилаларини мустаҳкамлашнинг ижтимоий психологик омиллари келтирилган бўлиб, уларда ёш оилаларга тайинланадиган “мурындық” ота ва “мурындық” онанинг оиланинг мустаҳкамлигини таъминлашдаги ҳолатлари кўриб чиқилган.
Keywords: оила; урф-одат; дастурлар; никоҳ; эр-хотин; “мурындық ата”; “мурындық ана”; жамият; маънавий; шакллантириш; омиллар