ПЕДАГОГИК-ПСИХОЛОГИК ТАДҚИҚОТЛАРДА ЖИСМОНИЙ ТАРБИЯ ВА СПОРТ БЎЙИЧА МУТАХАССИСЛАРНИ КАСБИЙ КОМПЕТЕНТЛИЛИГИНИ ОШИРИШ МАСАЛАЛАРИ - Расулов, З.П. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Ушбу мақола бўлажак спорт тренерларининг касбий салоҳияти мавзусига бағишланган. Шунингдек, мақола матнида тренер салоҳиятини тушунтирувчи психологик ва педагогик сифатларнинг айрим назарий тадқиқотлари таҳлил этилган. Мақолада келтирилган илмий тушунчалар ва илмий концепциялар таҳлилида иловада келтирилган илмий манбалар асос қилиб олинди.
Keywords: спорт; спортчи; тренер; педагогик обрў; психологик хусусиятлар; педагогик такт; мусобақа; касб; касбий салоҳият; қобилият; мулоқот; диққат; хотира; психомотор ҳаракат; эмоция; касбий етуклик