UMUMTA’LIM MAKTABLARIDA SPORT TADBIRLARINI TASHKIL ETISH - Kuniyazov, Х. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Maqolada maktab о‘quvchilarning sport tadbirlariga bо‘lgan munosabati va о‘quvchilarning о‘qituvchilar faoliyatiga qiziqishlariga ta’sir qilishi batafsil tahlil qilinadi. О‘tkazilgan tadqiqotlar umumta’lim maktablari va barcha sport tashkilotlarida turli xil sport tadbirlarini yanada rivojlantirish va amalga oshirish zarurligini tushunishga yordam beradi. Ishlab chiqilgan tadbirlarning tasnifi о‘quvchilarni rag‘batlantirish uchun eng mos keladi bitiruvchilar, shuningdek, boshlang‘ich va о‘rta maktab о‘quvchilari, bu esa bolalarni qamrab olishni sezilarli darajada oshiradi. Olingan ma’lumotlarga asoslanib, maktab о‘quvchilarini jalb qilishi mumkin bо‘lgan tadbirlarni tashkil etishning asosiy yо‘nalishlari ishlab chiqildi va shakllantirildi.