O‘RTA ASRLARda MARKAZIY OSIYODA JISMONIY TARBIYaning rivojlanish tarixi - Qaljanov, R.; Dauletnazarova, G.; Omirzakova, Q. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Maqolada o‘rta asrlarda jismoniy tarbiyaning rivojlanishi, jismoniy tarbiyaning roli, Markaziy Osiyo allomalarining jismoniy tarbiya haqidagi risolalari, «Alpomish» dostonidagi kurash sport turi haqida, ilk davrlarda yashash uchun kurash bo‘lganligi, o‘q yoydan foydalanganligi, bugungi kunda jismoniy tarbiya va sport sohasida amalga oshirilayotgan chora-tadbirlar haqida ma’lumotlar keltirilib o‘tiladi.