ИННОВАЦИОН ТЕХНОЛОГИЯЛАР ЁРДАМИДА ТАЛАБАЛАРДА ЛИНГВИСТИК КОМПЕТЕНТЛИКНИ ШАКЛЛАНТИРИШНИНГ ПЕДАГОГИК ШАРТ-ШАРОИТЛАРИ - Даулетиярова, Н.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Талабаларнинг лингвистик компетентликка эгалиги улар томонидан инглиз тилини муваффақиятли ўрганишда муҳим аҳамиятга эга. Зеро, барча хорижий тиллар каби инглиз тили ҳам фаол ижтимоий-коммуникатив муносабатлар жараёнида самарали ўзлаштирилади. Шу сабабли ОТМда талабаларнинг лингвистик компетентлигини шакллантириш долзарб педагогик вазифалардан биридир. Бу жараёнда инновацион технологиялардан фойдаланиш талабаларни лингвистик компетентлигини ошириш билан бирга улар томонидан инглиз тилини самарали ўрганишга ёрдам беради. Мақолада инновацион технологиялар ёрдамида талабаларда лингвистик компетентликни шакллантиришнинг педагогик шарт-шароитлари ёритилган.